‘Ongekend harde’ eisen in deal Grieks noodpakket

Parakalo

EU_griekenlandNa een marathonvergadering van 17 uur hebben de EU-landen een akkoord bereikt over Griekenland. EU-president Donald Tusk meldde dat via twitter. Een Grexit is daarmee voorlopig van de baan.

Volgens Tusk hebben alle landen ingestemd met ingrijpende hervormingen die Griekenland moet doorvoeren in ruil voor een (derde) financieel noodpakket uit het Europese noodfonds ESM. Het zou gaan om een lening van ruim 80 miljard euro voor de komende drie jaar. Daarvan is 10 tot 25 miljard euro nodig om de Griekse banken te ondersteunen.

Om de nieuwe financiële steun ook daadwerkelijk te ontvangen, moet Griekenland aan strenge voorwaarden voldoen. Het pakket maatregelen waarover een deal werd gesloten, wordt gezien als ongekend hard.  De Financial Times meldt dat Tsipras keihard aangepakt tijdens de vergadering. ‘Ze hebben Tsipras gekruisigd,’ zei een van de aanwezigen na afloop.

The Guardian citeert op zijn website een EU-functionaris die spreekt van ‘uitgebreide mentale waterboarding’ van Griekenland. De Engelse…

View original post 334 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s